11 februarie 2020, 18:00 Realitatea moldovenească views 3422
Eveniment important, organizat de Mișcarea de Tineret ”Urmașii lui Ștefan” (Video)
11 februarie 2020, 18:00 Realitatea moldovenească views 3422

Eveniment important, organizat de Mișcarea de Tineret ”Urmașii lui Ștefan” (Video)

Masa rotundă dedicată celei de-a 655-a aniversare a Independenţei Moldovei a fost organizată de Mișcarea de Tineret "Urmașii lui Ștefan", transmite Noi.md.

Organizatorii spun prin intermediul acestui eveniemnt doresc să scoată în importanţă şi să evidenţieze evenimentele istorice care au avut loc în ţara noastră.

"De fapt, vrem să combatem acele mituri şi acele falsuri care spun că Republica Moldova este o ţară care nu are istorie, iar statalitatea sa începe din 1991. Ca să fie mai clar pentru cei care ne urmăresc, la 2 februarie 1365, la doar cîţiva ani de la fondarea ţării Moldovei, Ungaria este primul stat care recunoaşte independenţa şi neatîrnarea Moldovei faţă de Ungaria, şi, de aici, porneşte drumul independenţei Moldovei", a declarat Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan".

Roibu spune că ţara noastră a avut în istorie mai multe etape în care independenţa a fost curmată

"Ne-am aflat sub protectorat sau dominaţi de alte state, dar, în perspectiva aceasta îndelungată, Moldova s-a menţinut ca stat, Moldova a reînăscut de fiecare dată, fie că este vorba la 2 februarie 1365, fie că este vorba la 2 decembrie 1917, fie că este vorba de 27 august 1991. Deci, este o continuitate în care poporul demonstrează că are stat, poporul demonstrează că vrea să trăiască în propria ţară şi nu doreşte să fie dominat şi nu doreşte să fie atîrnat de oricare alt stat", şi-a exprimat convingerea Roibu.

La acest eveniment au participat doctori în ştiinţă, deputaţi din primul Parlament, semnatari ai Declaraţiei de Independenţă, ambasarori, istorici, membri ai societăţii civile care sînt interesaţi de acest subiect.

"Este un eveniment binevenit şi noi credem că repetarea sau cît mai multe evenimente de acest gen, vor scoate în evidenţă importanţa acestor subiecte legate de istoria noastră", a precizat președintele Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.