30 ianuarie 2020, 17:00 Realitatea moldovenească views 4699
Unioniștii trec la atac. Cine îi va opri?
30 ianuarie 2020, 17:00 Realitatea moldovenească views 4699

Unioniștii trec la atac. Cine îi va opri?

După ce cinci partide au format blocul Unirea, politologii și comentatorii încep să aprecieze alinierile, figurile și posibilele mișcări ale unioniștilor pe tabla politică de șah a Moldovei. Deși despre unionismul moldovenesc ar fi corect să se vorbească dintr-un singur punct de vedere: de ce încă nu a fost interzis?

Adăpostiți de clasic

La 15 ianuarie, în ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, reprezentanții a cinci partide marginale care se pronunță pentru unirea Moldovei cu România, s-au adunat pe Alea Clasicilor din centrul Chișinăului, alături de bustul marelui poet. În această atmosferă lirică ei au semnat acordul de creare a blocului politic Unirea. Din noua formațiune fac parte partidele "Democrația acasă" (PPDA), Liberal (PL), Național-Liberal (PNL), "Uniunea salvați Basarabia" (USB) și Partidul popular român (PPR). Excepție a făcut doar Partidul Unității Naționale condus de Octavian Țîcu, fostul asociat al Maiei Sandu în blocul ACUM.

Continuarea articolului citioți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

unioniști , atac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
1319 locuitori

Ciufleşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ciufleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ciuflești a fost menționat documentar în anul 1782.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.