29 ianuarie 2020, 17:30 Realitatea moldovenească views 4135
Artiștii de Teatrul de Operă și Balet și-au primit salariile
29 ianuarie 2020, 17:30 Realitatea moldovenească views 4135

Artiștii de Teatrul de Operă și Balet și-au primit salariile

Supăraţi că nu şi-au ridicat salariile pentru luna decembrie, mai mulţi artişti de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" din Capitală au decis să protesteze.

Aceştia au anunţat prin intermediul unei postări pe facebook că nu vor veni la repetiţii, pînă cînd nu vor vedea lefurile, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Spre seară, după ce presa a scris despre această situaţie, întîmplător sau nu, salariile le-au fost transferate pe carduri.

Liliana Istrati, una din artistele Teatrului Naţional de Operă şi Balet a scris pe facebook că atît ea cît şi alţi colegi de-ai săi nu vor participa la repetiţiile pentru opera Nabucco, pînă cînd nu le vor fi achitate lefurile.

Tot ea a ataşat poza cu petiţia pe care au semnat-o mai mulţi artişti, în care cer ca autorităţile să i-a atitudine. Unul din artiştii semnatari spune că situaţia este una critică.

"Domnul ministru a scris un comentariu pe Facebook și a spus că luni va fi transferat salariul în cont. Marți noi la ora 11 noi am avut repetiții și am spus că noi nu începem repetiția din motiv că nu este salariu.

La moment pe card eu nu am primit salariul, cu toate că este informația că de la minister s-au transferat banii pe contul teatrului.

Faza e în ceea că nu trebuie să ajungă data de 28, ca să știe o țară întreagă, că niște artiști nu își primesc salariul", a spus artistul, Ion Timofti.

Ministrul Culturii spune că toate procedurile de achitare au fost făcute,iar responsabili de situaţie sînt cei din administraţia teatrului.

"Banii au fost transferați pe 27, luni. Banii deja nu sînt la minister, dar la Teatru de Opera și Balet, din acest motiv vă rog contactați directorul ca să vă confirme acest lucru", a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Contactat telefonic, directorul tehnic al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu" Iurie Matei, a declarat că artiștii urmează să-şi primească banii pînă la sfîrșitul zilei, lucru care s-a şi întîmplat, după ce presa a scris despre această situaţie, iar ştirea a fost difuzată.

Salariul unui artist al TNOB este în jur de 3.500 de lei. Artiştii şi-au primit lefurile cu o întîrziere de peste 16 zile.

Sursa: stiri.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.