26 ianuarie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 4446
Practica ridicării plăcuţelor de înmatriculare: Ce spune legea
26 ianuarie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 4446

Practica ridicării plăcuţelor de înmatriculare: Ce spune legea

Ridicarea plăcuţelor de înmatriculare de la veiculele parcate neregulamentar nu mai este practicată în R.Moldova încă din anul 2018, cînd au fost adoptate o serie de modificări în acest sens.

Pînă atunci, legea permitea ridicarea plăcuţelor în următoarele cazuri: parcarea neregulamentară, deţinerea numerelor de înmatriculare false, în cazul în care automobilul nu a trecut testarea tehnică sau dacă vehiculul a fost reutilat, cu nerespectarea standardelor de securitate.

În 2018, plenul Parlamentului a adoptat amendamentele propuse de o deputată la Codul contravenţional, interzicînd astfel inspectorilor de patrulare să mai scoată plăcuţele. Pentru parcarea neregulamentară a rămas în vigoare doar aplicarea amenzii și puncte de penalizare.

Noi.md face această precizare ca urmare a unei solicitări expediate pe adresa redacţiei privind elucidarea procedurii de recuperare a plăcuţelor ridicate de polițiști.

Autorul inițiativei argumentase anterior că practica ridicării plăcuţelor a fost una ineficientă și nu oferea soluţii pentru pedepsirea șoferilor care parchează neregulamentar. Din contra, doar crea dificultăți atît pentru conducătorii auto, cît și pentru polițiști. Primii erau nevoiți să apeleze la serviciile de evacuator auto pentru a-şi putea duce automobilul, ca mai apoi să urmeze o serie de proceduri birocratice pentru a-și recupera numerele.

Recent, fostul ministru de Interne Alexandru Jizdan a declarant că renunţarea la ridicarea plăcuţelor de înmatriculare acum doi ani a fost o decizie nechibzuită, luată inclusiv din cauză că „unii politicieni erau deranjaţi de asta”. El a propus guvernului Chicu să reintroducă această prevedere legală.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
5960 locuitori

Slobozia Mare este un sat și comună din raionul Cahul. Slobozia Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5960 de oameni. Satul Slobozia Mare a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.