21 decembrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 2889
Cei mai buni elevi ai anului 2019, premiați de Ministerul Educaţiei
21 decembrie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 2889

Cei mai buni elevi ai anului 2019, premiați de Ministerul Educaţiei

Elevii care au avut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile regionale și internaționale au fost premiați de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în cadrul Galei Olimpicilor, 2019, transmite Noi.md.

Ministrul Corneliu Popovici a felicitat elevii olimpici pentru succesele obținute menționând că grație perseverenței lor și în acest an Republica Moldova a fost auzită și cunoscută în întreaga lume. Totodată, oficialul a mulțumit cadrelor didactice care prin efortul depus au contribuit la atingerea acestor rezultate frumoase. „Vă asigurăm că, Guvernul Republicii Moldova va susține în continuare elevii capabili de performanțe înalte, eforturile noastre fiind concentrate asupra creării unor condiții prielnice pentru toți actorii implicați în cadrul sistemului educațional”.

Anul acesta, olimpicii noștri au participat la 17 olimpiade/concursuri regionale și internaționale, care s-au desfășurat în 14 țări: Ucraina, Rusia, Republica Moldova, SUA, Letonia, Cipru, Marea Britanie, Israel, Franța, Ungaria, Azerbaidjan, Slovenia, Grecia, Qatar, la următoarele discipline de studiu: matematică, informatică, chimie, biologie, fizică, științe, științe exacte și inginerie și limba franceză.

De la toate aceste concursuri elevii noștri s-au întors acasă cu premii, în total: 49 de medalii/premii, dintre care:1 medalie de aur, 6 medalii de argint, 35 de medalii de bronz și 7 mențiuni de onoare, cu 7 medalii mai mult, în comparație cu anul 2018.

Amintim că în acest an Republica Moldova a fost gazdă a două concursuri regionale: Olimpiada Balcanică la Matematică și Olimpiada Internațională la Limba franceză.

Olimpicii internaționali și profesorii menționați în cadrul Galei Olimpicilor 2019 au primit Diplome de excelență a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și premii bănești.

Aici puteţi vedea lista elevilor premiaţi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ministerul Educaţiei , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
38 locuitori

Măgura este un sat din cadrul comunei Pietrosu, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Măgura a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.