14 noiembrie 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3283
Deţinuţii vor avea parte de condiţii mai bune: Investiţii de milioane
14 noiembrie 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 3283

Deţinuţii vor avea parte de condiţii mai bune: Investiţii de milioane

Mai multe instituții de detenţie se află în reconstrucție.

Pentru Penitenciarul nr.10-Goian au fost investiţi 36,3 milioane de lei, ceea ce presupune renovarea a trei blocuri: blocul de detenție, blocul pentru instruirea deținuților minori și blocul medical; construcția unui teren sportiv multifuncțional, cazangerie, înlocuirea tuturor rețelelor exterioare inginerești (apă, canalizare, electrificare, reabilitarea substației de transformare a energiei electrice), construcția stațiilor de purificare a apelor reziduale și celor provenite din precipitații. Gradul de executare a lucrărilor de reconstrucție la ziua de azi este de 94%.

Pe ultima sută de metri este și reconstrucţia clădirilor Penitenciarului nr.3-Leova, cu investiții de la bugetul de stat de cca. 35,4 mln lei. Obiectul presupune reconstrucția unui bloc de detenție cu capacitatea de 110 locuri la regim inițial, curți de plimbare, teren multifuncțional de sport, reabilitarea infrastructurii logistice (apă, canalizare, termoficare), construcția unei noi cazangerii și montarea unui turn de alimentare cu apă potabilă. Gradul de executare este la nivel de 99%, fiind investită suma de 2 mln lei. Darea în exploatare a clădirilor este preconizată pentru finele anului 2019.

Casa de arest din mun. Bălți, un obiectiv de construcție complexă, ce cuprinde 4 blocuri de detenţie cu spaţii aferente și turnul de legătură. Obiectul presupune 34% de lucrări executate, fiind investită suma de 25 mln lei. În prezent se realizează lucrări de replanificare a spațiilor interioare,

În proces de planificare a construcției este Penitenciarul nou din mun. Chișinău, care prevede o capacitate de 1536 deținuți (1176 deținuți de gen masculin cu statut de preveniți (inclusiv celule pentru persoane cu dezabilități); 140 deținuți de gen feminin cu statut de preveniți (inclusiv celule pentru persoane cu dezabilități); 128 deținuți din deservirea gospodărească; 36 deținuți din categoria protecției martorilor (inclusiv celule pentru persoane cu dezabilități); 56 locuri în blocul medical (44 pacienți pentru secția boli somatice și 12 pacienți pentru tratamentul TB). Termenul de implementare a proiectului a fost extins până la sfârșitul anului 2022.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

investiţii , deținuți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1566 locuitori

Gura Camencii este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobuleşti, Gura Camencii și Gvozdova. Satul Gura Camencii se află la o distanță de 5 km de orașul Florești și la 122 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1566 de oameni. Satul Gura Camencii a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.