22 septembrie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 3917
CEC a aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerile din 20 octombrie 2019
22 septembrie 2019, 11:00 Realitatea moldovenească views 3917

CEC a aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerile din 20 octombrie 2019

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat vineri, 20 septembrie, modelele buletinelor de vot pentru alegerile locale generale și alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, informează MOLDPRES.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a declarat la ședință că buletinele de vot vor fi tipărite pe hîrtie opacă (mată) și se vor distinge după culoare. Astfel, buletinul de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului) va fi de culoare roz, pentru alegerea primarului municipiului Bălți și a primarului general al municipiului Chișinău – violet, pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipale) – gri afumat, pentru alegerea consilierilor în consiliile raionale (municipale Bălți și Chișinău) – bej.

Potrivit hotărîrii CEC, fiecare buletin de vot va fi divizat în patrulatere cu dimensiunile de 110 mm pe 20 mm, numărul cărora va corespunde numărului de concurenți electorali. Lățimea buletinelor de vot va fi de 140 mm, iar lungimea buletinului va depinde de numărul concurenților.

În partea stîngă a fiecărui patrulater va fi imprimat simbolul concurentului electoral, în centru se va înscrie numele și prenumele candidatului, denumirea partidului, mișcării social-politice, blocului electoral sau inscripția „candidat independent”, iar în partea dreaptă va fi imprimat un cerc în care alegătorul va aplica ștampila cu inscripția „Votat”. Concurenții electorali vor fi înscriși în buletinul de vot cu litere majuscule de aceeași mărime în ordinea rezultată din tragerea la sorți efectuată de către consiliile electorale de circumscripție.

Buletinele de vot pentru alegerile parlamentare noi vor avea aceleași caracteristici, cu excepția culorii, acestea fiind cafeniu pal.

Consiliile electorale de circumscripție vor aproba textele buletinelor de vot, iar hotărîrile vor fi prezentate CEC conform termenelor stabilite.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

CEC , Buletin de vot , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.