23 august 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 3801
Curtea Constituțională a validat mandatele a trei deputați. Cine sînt aceștia
23 august 2019, 11:40 Realitatea moldovenească views 3801

Curtea Constituțională a validat mandatele a trei deputați. Cine sînt aceștia

Serghei Cataranciuc (ACUM), Igor Himici (PP ȘOR) și Ruxandra Glavan (PDM) sînt candidații supleanți care vor ocupa fotoliile de deputați în Parlament, după ce alți legislatori au renunțat la mandate.

Hotărîrea a fost luată astăzi de Curtea Constituțională.

Ruxandra Glavan vine în Parlament după ce democrata Otilia Drăguțanu a afirmat că „ea nu este pentru politică, politica nu este pentru ea” și a renunțat la mandat.

Candidatul pe lista blocului ACUM la parlamentarele din 24 februarie, Serghei Cataranciuc a acceptat fotoliul de deputat atunci cînd colega sa de formațiune, Liliana Nicolăescu - Onofrei a plecat în componența cabinetului de miniștri al Republicii Moldova. 

Iar după plecarea Mariei Albot din fracțiunea partidului Șor, locul i-a revenit lui Igor Himici. De menționat este faptul că doi candidați supleanți de pe lista formațiunii, Inna Vinnik și Vitalii Cușnir, au refuzat să vină în Legislativ. 

Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, dacă un deputat ales pe listă de partid renunță la fotoliu, mandatul se atrbuie următoarei persoane conform ordinii înscrierii în listă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.