20 august 2019, 15:20 Realitatea moldovenească views 3458
Plafonul despăgubirilor în cazul constatării amiabile a accidentului este de 10 mii de lei
20 august 2019, 15:20 Realitatea moldovenească views 3458

Plafonul despăgubirilor în cazul constatării amiabile a accidentului este de 10 mii de lei

Cuantumul maxim de despăgubire în cazul aplicării procedurii de constatare amiabilă a accidentului va fi în mărime de zece mii de lei. O hotărîre în acest sens a fost aprobată de către Comisia Națională a Pieței Financiare, transmite IPN.

De asemenea, CNPF a stabilit forma și conținutul formularului „Constatare amiabilă de accident", precum și normele aferente procedurilor de utilizare a formularului.

Procedura de constatare amiabilă a accidentului poate fi aplicată pentru toate accidentele rutiere survenite pe teritoriul Republicii Moldova, în urma cărora au rezultat numai daune materiale nesemnificative și în care au fost implicate doar două autovehicule.

Formularul conține două pagini autocopiative, cu desen de fon imprimat ofset, ambele avînd aceeași valoare juridică. Ambii conducători auto implicați în accident îl vor completa și semna. Ulterior, acesta va fi prezentat asigurătorului, nefiind necesară prezentarea șoferilor pentru documentarea accidentului la Poliție. Astfel, va fi exceptată și sancțiunea contravențională.

Procedura de constatare amiabilă a accidentelor minore, în cazul deținerii poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto internă, urmează să devină posibilă din luna septembrie, la șase luni de la publicarea noilor prevederi în Monitorul Oficial. Pentru deținătorii certificatului de asigurare „Carte Verde", procedura se va aplica după expirarea a 24 de luni, adică de la începutul anului viitor.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

despăgubire , accident

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
627 locuitori

Grebleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grebleşti și Mărtineşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 627 de oameni. Satul Greblești a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.