21 august 2019, 11:20 Realitatea moldovenească views 4686
Ilona Şor: văduvă nealinată sau cardinal sur în fustă? Partea a II-a
21 august 2019, 11:20 Realitatea moldovenească views 4686

Ilona Şor: văduvă nealinată sau cardinal sur în fustă? Partea a II-a

(Sfîrșit. Începutul citiți aici)

Numele omului de afaceri și politicianului Ilan Şor, principalul figurant în raportul Kroll privind „furtul secolului” și unul dintre principalii acuzați în dosarul furtului bancar, este auzit peste tot.

Cu toate acestea, potrivit unor oameni care cunosc bine situaţia, un iniţiator activ al multor scheme de escrocherii care au fost preluate de diferite companii care fac parte din „Shor Holding” - de la cumpărarea de bunuri imobiliare sindicale la preţuri foarte mici, pînă la „miliard”, a fost şi mama vitregă a omului de afaceri, Ilona Şor.

Participarea la „Laundromat”

Pe lîngă scoaterea unor sume mari de bani din țară, Ilan și Ilona Șor, împreună cu Veaceslav Platon, au participat activ și la cea mai mare operațiune de spălare a banilor din istoria CSI, numită „Laundromat”, „spălătorie rusească” sau „mega-spălătorie”.

Pentru prima dată, despre Laundromat s-a aflat în același memorabil an 2014, cînd Novaya Gazeta rusă și Organizația Internațională a Jurnaliștilor de Investigație (OCCRP) au descoperit spălarea în anii 2010-2014 a unei sume de 20 de miliarde de dolari, au descris schema după care au acționat presupușii escroci (contracte de împrumut fictive între firme străine, garanții ruși și moldoveni, „nevoiți” să ramburseze împrumutul inexistent) și au numit principalii participanți la mașinație – banca moldovenească Moldindconbank și cea letonă Trasta Komercbanka .

Continuarea articolului citiți pe Noi.md.

Cuvinte cheie:

Ilona Şor , furtul miliardului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
638 locuitori

Haraba este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Haraba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 119 km de Chișinău. Populaţia satului Haraba alcătuia 638 de oameni în anul 2011. Satul Haraba a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.