20 august 2019, 10:20 Realitatea moldovenească views 4120
Jurnaliști din domeniul vinificației de peste hotare, vizitează Moldova în ajunul zilei Vinului
20 august 2019, 10:20 Realitatea moldovenească views 4120

Jurnaliști din domeniul vinificației de peste hotare, vizitează Moldova în ajunul zilei Vinului

12 jurnaliști străini, din 9 țări ale lumii (Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Germania, Elveția, Austria, Canada, Belgia și Franța), reprezentanți ai presei de specialitate de talie mondială din domeniul vinului, vizitează Republica Moldova în ajunul celei de-a 18-a ediții a Zilei Naționale a Vinului.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului care-și propune ca summit-ul jurnaliștilor străini să devină tradiție. Summit-ul va începe cu o prezentarea a sectorului vitivinicol din Moldova, urmată de o degustare profesionistă de vinuri produse din soiuri indigene dar și din cele trei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP).

Evenimentul de deschidere va avea loc în data de 20 august 2019, începînd cu ora 09:00, în incinta restaurantului hotelului „Bristol” (str. Pușkin 32). Timp de aproape o săptămînă, în perioada 19-23 august 2019, jurnaliștii vor cunoaște Vinul Moldovei și tradițiile milenare în vinificație, după care vor vizita mai multe vinării din țară.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

Ziua vinului , jurnalist , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.