07 august 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 5175
Declarație: Toate problemele importante din Moldova sînt rezolvate de ambasadorul SUA
07 august 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 5175

Declarație: Toate problemele importante din Moldova sînt rezolvate de ambasadorul SUA

Toate problemele importante din Moldova sînt rezolvate de ambasadorul SUA, iar actuala coaliție de guvernămînt, în loc să rezolve numeroase probleme elementare, declară drept una dintre prioritățile sale retragerea trupelor ruse, amintind prin aceasta de fostele alianțe pentru integrarea europeană.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul ministru adjunct de externe Valeriu Ostalep, comentînd declarațiile ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, care a menționat într-un interviu pentru Europa Liberă că retragerea trupelor ruse este una dintre principalele priorităţi ale politicii externe a ţării, transmite Noi.md.

„Nu căutarea pieţelor de desfacere. Nu o atitudine elementar omenească (și nu bestială, așa cum este astăzi) la vămile din vecinătate. Nu formarea de careva cadre competente. Nu soluționarea clară a măcar o parte din problemele (care sînt sute la număr) cu Ucraina și România. Ci anume retragerea „trupelor". O idilă plăcută aie-4. Aceia de atunci vorbeau de tancuri, aceştia o dau cu „trupele". P.S. Și da, da, „colegi". Continuați să pretindeți că „Popescu nu înseamnă nimic", „cuvintele sale nu trebuie luate în serios" și aşa mai departe. În timp ce voi umblaţi cu prostiile astea, fotografia ambasadorului SUA se poate găsi deja în toate birourile voastre. Cadrele le decid pe toate, „economia" el o decide, apărarea și securitatea, cît îşi ia micul dejun, tot el le rezolvă. Şi voi la ce bun maia sînteţi?", a scris Valeriu Ostalep pe pagina sa dintr-o reţea de socializare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

declarație , ambasador , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.