07 august 2019, 11:15 Realitatea moldovenească views 2904
Ministerul de Externe comentează declarația privind
07 august 2019, 11:15 Realitatea moldovenească views 2904

Ministerul de Externe comentează declarația privind "partajarea" ambasadorilor

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) neagă faptul că numirea noilor ambasadori ai Republicii Moldova peste hotare s-ar face în baza unei înțelegeri între cei din Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor.

„Informațiile apărute în spațiul public privind partajarea funcțiilor diplomatice pe criterii politice, și anume a pozițiilor ambasadoriale, nu corespund sub nici o formă adevărului. Proporțiile de 50 la 50, 70 la 30, 25 la 75 sau orice altfel de calcule matematice nu își au locul în contextul nominalizării ambasadorilor noștri. Vreau să vă calmez, nu există și nu vor exista nici un fel de cote, înțelegeri sau trocuri legate de nominalizarea ambasadorilor Republicii Moldova peste hotare, nici sub formă de procente, nici sub orice altfel de formă", a declarat purtătorul de cuvînt al MAEIE, Alexandru Roitman, pentru TV8, în contextul declarațiilor făcute recent de deputatul din Blocul ACUM Octavian Țîcu.

Batrîncea oferă detalii despre viitorul acord politic dintre ACUM și PSRM

Reprezentantul ministerului spune că cei de la conducerea instituției aleg candidaturile pentru funcțiile de ambasadori în baza capacităților profesionale ale acestora.

„În contextul nominalizării noilor ambasadori şi obținerii de la țările gazdă a agrementului ar fi de dorit să ne abținem cu toții de la declarații care ar putea prejudicia acest proces şi dezinforma atît societatea cît și pe partenerii noştri străini. Criteriile de bază de care se conduce MAEIE pentru nominalizarea ambasadorilor sînt profesionalismul şi capacitatea persoanelor respective de a contribui la maxim la dezvoltarea şi aprofundarea relațiilor bilaterale cu statele partenere ale țării noastre", a menționat Alexandru Roitman.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , ambasador

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.