05 august 2019, 15:45 Realitatea moldovenească views 3354
Concurs pentru desemnarea directorilor de spitale
05 august 2019, 15:45 Realitatea moldovenească views 3354

Concurs pentru desemnarea directorilor de spitale

Directorii de spitale vor fi desemnaţi în funcţie doar în urma concursurilor.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un regulament nou în acest sens, care va fi prezentat săptămîna viitoare pentru consultări publice, transmite Trm.md.

Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a declarat la un post privat de televiziune că pe viitor n-o să mai fie acceptate concursuri cu un singur candidat şi vor fi introduse criterii foarte stricte de selecţie. Potrivit ei, conducătorii care nu vor putea găsi soluţii, chiar şi într-o perioadă de criză că în Republica Moldova, trebuie să înţeleagă că nu corespund funcţiei.

„În plus, şefii de spitale nu vor putea să-şi continue şi activitatea în domeniul chirurgical. Aceştia vor trebui să aleagă ori activitatea profesională, ori să fie manageri", a punctat Nemerenco.

În prezent, o treime dintre spitalele din Republica Moldova nu au directori.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

spital , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.