27 iulie 2019, 13:00 Realitatea moldovenească views 3333
Moratoriu asupra cererilor de obținere a cetățeniei prin investiții
27 iulie 2019, 13:00 Realitatea moldovenească views 3333

Moratoriu asupra cererilor de obținere a cetățeniei prin investiții

Un moratoriu pe o perioadă de patru luni asupra recepționării cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție stabilește un proiect de lege avizat de Guvern, transmite IPN.

Până la expirarea termenului de patru luni, Guvernul s-a angajat să decidă, dacă prelungește moratoriului pentru o perioadă de cel mult 2 luni. Toate cererile de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova depuse până la data intrării în vigoare a proiectului avizat, vor fi examinate în modul stabilit de Guvern.

Reamintim că Parlamentul a aprobat în prima lectură un proiect de lege ce prevede abrogarea programului.

Până în prezent au fost aprobate dosarele privind obținerea cetățeniei Republicii Moldova prin investii de către 2persoane, una din Australia și alta din India. În proces de examinare se află 34 de dosare.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , investiţii , moratoriu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
8 locuitori

Iagorlîc este un sat din cadrul comunei Goian din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. Populaţia satului Iagorlîc alcătuia 8 oameni în anul 2011. Satul Iagorlîc a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.