20 iulie 2019, 11:50 Realitatea moldovenească views 3997
O familie de solişti de la TNOB a decis să se adreseze în instanţă
20 iulie 2019, 11:50 Realitatea moldovenească views 3997

O familie de solişti de la TNOB a decis să se adreseze în instanţă

Cunoscutul tenor Nicolae Busuioc, artist al poporului, şi Olga Hristea-Stan au decis să acţioneze în judecată conducerea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu", după ce ambii soţi au fost demişi, concomitent şi fără un aviz prealabil.

Artiştii au doi copii minori, dintre care unul e cu dizabilităţi. Deşi aveau salarii mici, a cîte trei mii de lei, acum au rămas şi fără această sursă de existenţă, transmite Știri.md cu referire la jc.md.

Nicolae Busuioc este nemulțumit şi de faptul că, după aproape trei decenii de muncă în acest teatru, au fost informaţi prin scrisori de către directorul Ion Grosu că teatrul nu mai are nevoie „de serviciile lor".

Tenorul este cunoscut publicului de la Chişinău graţie rolurilor lui Alfredo Germont din opera „La Traviata" de G. Verdi, Don Jose din opera „Carmen" de G. Bizet, ducele de Mantua din „Rigoletto" de G. Verdi şi multe alte roluri importante jucate de-a lungul anilor atît pe scena de la Chişinău, cît şi pe alte mari scene europene.

„Chiar de la bun început am avut norocul de a fi remarcat şi susţinut de regretata Maria Bieşu. Atunci o stagiune avea foarte multe spectacole.

Dacă acum într-o lună se joacă 2-3 spectacole, pînă la numirea lui Grosu în funcţie jucam în 12 spectacole. Am jucat în peste 27 de roluri importante.

Acum se prezintă foarte puţine spectacole, vreo şapte titluri într-o stagiune, majoritatea montate anterior", regretă artistul.

Sursa: jc.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.