16 iulie 2019, 10:20 Realitatea moldovenească views 4158
Cum bunurile și afacerile lui Șor au ajuns la persoane interpuse
16 iulie 2019, 10:20 Realitatea moldovenească views 4158

Cum bunurile și afacerile lui Șor au ajuns la persoane interpuse

La cinci ani după ce s-a aflat despre "jaful secolului", oamenii legii s-au arătat, în sfîrșit, interesați de averea figurantului principal în cea mai mare fraudă bancară.

Procurorii au decis să sechestreze unele active ale afaceristului și politicianului cu reputație dubioasă Ilan Șor, care mai bine de o lună nu mai apare în spațiul public și, conform unor informații din mass-media, a părăsit ilegal hotarele Moldovei. Oamenii legii cer emiterea unui mandat internațional de arestare pentru încălcarea măsurii preventive, solicitarea în cauză urmează a fi examinată de Curtea de Apel Cahul la 19 iulie.

După alegerile parlamentare din februarie 2019 și în special după ce a devenit clar că Partidul democrat nu va putea forma coaliția de guvernare, Ilan Șor a întreprins un șir de măsuri pentru a-și ascunde averile și businessul. Înainte de a evada din Moldova, Șor și anturajul lui au transmis o parte din active în proprietatea unor persoane interpuse.

Experții se arată convinși că Șor a fost protejat de puterea politică, inclusiv de organele de drept și sistemul judiciar. În rezultatul acestei "indulgențe", i s-a permis să păcălească societate de două ori: în ultimul timp, toate activele sale vizibile s-au epuizat brusc. Societatea așteaptă de la noua putere nu doar măsuri de tragere la răspundere a lui Șor și de restituire a averilor tăinuite, dar și pedepsirea complicilor care au făcut posibilă activitatea ilicită a lui Șor pe parcursul mai multor ani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilan Shor , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.