16 iulie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 4113
Popșoi: Usatîi a primit partea secretă a raportului Kroll-2 de la procurori sau de la Plahotniuc
16 iulie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 4113

Popșoi: Usatîi a primit partea secretă a raportului Kroll-2 de la procurori sau de la Plahotniuc

Usatîi a primit partea secretă a raportului Kroll-2 de la procurori sau de la fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, care a decis să preia conducerea și a conștientizat faptul că în viitorul apropiat această parte secretă a documentului va deveni publică.

O astfel de opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova din blocul ACUM, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova pe postul NTV-Moldova, comentînd publicarea acestor documente de către Renato Usatîi, transmite Noi.md.

"Pe de o parte, este bine că există informații. Dar mai întîi trebuie de verificat - să ne asigurăm că acesta este, cu adevărat, acea nebunie... acea parte secretă a raportului Kroll, care a fost în procuratură sub șapte lacăte, pînă nu demult. Și, așa cum am spus mai devreme, ne miră puțin faptul de ce deputații parlamentului, primul ministru și președintele țării nu au primit această listă a beneficiarilor despre care se vorbește atît de mult, dar Renato Gheorghievici a reușit cumva. Și aici răspunsul: - fie procurorii i-au dat informația, fie Vlad Gheorghievich, el și Plahotniuc, înțelegînd că această parte secretă a raportului va deveni în curînd publică, a decis s-o ia înainte, într-un anumit sens. Fie că este vorba despre primul sau al doilea, vom afla - aceasta este pe locul secund. Principalul este să ne asigurăm că informațiile sînt reale", a spus Mihai Popșoi.

El a asigurat că, în viitorul cel mai apropiat, originalul întregului raport Kroll-2, inclusiv părțile sale secrete, va fi pus la dispoziția Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea fraudei bancare.

Trebuie de remarcat faptul că chiar liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a publicat partea a 2-a și a 3-a din raportul Kroll 2, a declarat că a primit documentele pe un stick în prima noapte, cînd a revenit în țară, însă el nu cunoaște persoana care a făcut acest lucru. Astfel, reiese că Usatîi a publicat aceste documente importante abia după trei săptămîni, dar acest lucru nu l-a împiedicat să acuze autoritățile că nu iau măsuri hotărîtoare corespunzătoare. Probabil, să deții documente importante pentru publicul larg pe un stick timp de trei săptămîni este foarte hotărîtor. Important e ca apoi să spună cu hotărîre, înfumurat că: „Dacă oamenii au decis să publice raportul Kroll prin intermediul meu, înseamnă că ei măcar sînt siguri că Plahotniuc nu se va întoarce. Principalul e să facă în asemenea mod încît ei să nu rămînă dezamăgiți... Oamenii așteaptă schimbări, dar în același timp, văd că mulți participanți la infracțiune pleacă liber, iar alții pînă și acum se roagă să fie lăsați. Mă întristează cele ce se întîmplă, iar fără decizii dure, nu vom putea realiza nimic".

În același timp, Renato Usatîi crede că noul guvern ar trebui să ia decizii mult mai dure cu privire la cei care au colaborat cu regimul criminal al oligarhului Vladimir Plahotniuc, deoarece anume acestea sînt așteptările cetățenilor, în caz contrar, potrivit lui Usatîi, guvernarea nu va obține nici un succes.

Aici apare întrebarea. Dacă Renato Usații însuși a recunoscut autenticitatea și veridicitatea înregistrărilor audio ale discuțiilor sale cu consilierul lui Plahotniuc, cu care a discutat despre utilitatea sa față de Plahotniuc, confirmînd disponibilitatea sa de a conlucra, cerînd mai multă textură pentru liderii fostei opoziții pentru a fi mai ușor să-i "dea prin glod", atunci în acest caz, ar trebui autoritățile actuale să ia decizii dure cu privire la Usatîi, ca persoană care a colaborat cu regimul Plahotniuc sau este suficient de citat pur și simplu oameni care spun că Usatîi este un "balabol" și un clovn?

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Renato Usatii , Kroll

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1848
Populația:
1335 locuitori

Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.