01 septembrie 2012, 09:45 Realitatea moldovenească views 4084
01 septembrie 2012, 09:45 Realitatea moldovenească views 4084

„Limba Noastră” a separat reprezentanții puterii

Conducerea de vîrf a țării, deputați, miniştri, funcționari ai autorităților publice locale și centrale, precum și oameni simpli au depus astăzi flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, dar și la busturile scriitorilor și poeților de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică cu ocazia sărbătorii „Limba Noastră”. Nici de această sărbătoare națională autoritățile nu au fost împreună, aceștia separîndu-se mai mult pe partide politice.

Primii au depus flori președintele țării, Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat și vice-spicherul Liliana Palihovici, după care, pe rînd, și toți ceilalți. Ulterior, oficialii au mers pe Aleea Clasicilor.

Ulterior, președintele Nicolae Timofti s-a făcut nevăzut printre oameni și a dispărut fără a face declarații pentru presă. În același timp, premierul Vlad Filat a refuzat în mod vădit să discute cu reprezentanții mass-media, chiar dacă aceștia l-au petrecut pînă la ușa mașinii.

Unicii care au avut chef de discuții au fost reprezentanții Partidului Liberal, care s-au detașat de toți ceilalți. Liderul PL, Mihai Ghimpu, dar și alți deputați liberali au depus flori alături de edilul capitalei Dorin Chirtoacă și reprezentanții Primăriei.

Liderul democrat Marian Lupu nu se află în țară, acesta fiind în Cape Town la Congresul Internaționalei Socialiste.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
612 locuitori

Blindeşti este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 612 oameni. Satul Blindești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.