25 iunie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 4565
Cum arată cabinetul în care a lucrat Leancă: Baie, frigider și mobilier scump (Foto)
25 iunie 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 4565

Cum arată cabinetul în care a lucrat Leancă: Baie, frigider și mobilier scump (Foto)

Lux! Așa a calificat prim-ministrul Maia Sandu unele birouri de la etajul cinci al Guvernului. S-a referit în special la cabinetele fostului vicepremier Iurie Leancă și ex-secretarului general al Executivului, Lilia Palii.

În 2017, pentru lucrările de mentenanță și reparație a clădirii Guvernului s-au cheltuit peste 28 de milioane de lei, iar în 2018 – peste 23 de milioane de lei. Spre comparație, în 2016 aceste cheltuieli erau de doar puțin peste un milion de lei, potrivit datelor prezentate de responsabilii de comunicare de la Executiv, scrie Agora.

Presa nu are acces la etajul cinci al Guvernului. Ușile au fost deschise, luni, pentru cîteva minute la inițiativa Maiei Sandu. „Lux! sînt instituții școlare unde veceul este încă afară. Prioritățile au fost alese greșit. O să ne asigurăm că de acum încolo se cheltuie eficient. Primul lucru pe care l-am făcut, am scos cheltuielile pentru tot, pentru că se cheltuiau sume mari. Am rugat colegii de la contabilitate să vină cu propuneri unde putem economisi", a spus premierul.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Iurie Leanca , ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.