30 august 2012, 16:27 Realitatea moldovenească views 3724
30 august 2012, 16:27 Realitatea moldovenească views 3724

Flori înaintaşilor limbii moldoveneşti şi concert dedicat sărbătorii „Limba Noastră”


Foto: newsmoldova.md

Mişcarea de tineret „Voievod” va organiza mîine, 31 august, de sărbătoarea naţională „Limba Noastră” un marş cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi pe Aleea Clasicilor, precum şi un concert sub genericul „Limba noastră moldovenească”.

Potrivit liderului mişcării „Voievod”, Nicolae Pascaru, evenimentul „Limba noastră moldovenească” va începe la ora 8:45 în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, după care membrii mişcării se vor deplasa în coloană spre monumentul voievodului Ştefan cel Mare şi monumentele scriitorilor şi poeţilor de pe Aleea Clasicilor, pentru depuneri de flori şi „omagierea înaintaşilor noştri şi înaintaşilor limbii moldoveneşti”.

Ulterior, marşul va continua spre Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, unde va avea loc un concert dedicat sărbătorii cu poezii, cîntece, dansuri şi demonstraţii sportive care se va încheia la ora 13:00.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
2989 locuitori

Sănătăuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Sănătăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Florești și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2989 de oameni. Satul Sănătăuca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.