29 august 2012, 12:35 Realitatea moldovenească views 6420
29 august 2012, 12:35 Realitatea moldovenească views 6420

Moldova trebuie singură să-și rezolve problemele


Foto: rus.ruvr.ru

Moldova trebuie singură să-și rezolve propriile probleme, iar ajutorul  Moscovei și UE va fi eficient numai în cazul în care autoritățile moldovene își vor determina obiectivele și prioritățile. Aceasta este opinia expertului Institutului Internațional de Studii Politice și Umanitare Vladimir Bruter, scrie rus.ruvr.ru.

"Nu se poate spune că autoritățile Republicii Moldova nu fac nimic, dar  fac foarte puțin. În plus, într-adevăr, sînt slabe. Este o conducere slabă într-o țară slabă. Deaceea, cred că, ajutorul poate veni doar atunci cînd guvernul va conștientiza prioritățile sale. Acum această asistență reprezintă o astupare a găurilor", - a remarcat expertul.

Vorbind despre relațiile moldo-ruse, Bruter a declarat că Moldova nu este un partener prioritar pentru Federația Rusă. În același timp, Rusia rămîne pentru Moldova prioritatea economică principală.

În opinia sa, soluționarea conflictului transnistrean nu trebuie căutată la Moscova. "În opinia mea, aceste chei se află la Chișinău, la Tiraspol. Moscova doar atunci le poate veni în ajutor cînd ei își vor da seama ce vor să negocieze", - a subliniat Bruter.

Cuvinte cheie:

Moldova , Rusia , zona euro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
2190 locuitori

Petrunea este un sat şi comună din raionul Glodeni. Petrunea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2190 de oameni. Satul Petrunea a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.