19 iunie 2019, 16:55 Realitatea moldovenească views 3343
Un tînăr vine în ajutorul Guvernului cu o listă cu sugestii de reforme
19 iunie 2019, 16:55 Realitatea moldovenească views 3343

Un tînăr vine în ajutorul Guvernului cu o listă cu sugestii de reforme

Traian Chivriga, fondatorul mai multor startupuri din Moldova, a scris pe rețelele de socializare o listă de reforme pe care le așteaptă Moldova și pe care tînărul și-ar dori să le ia în considerație și să le pună în aplicare noul Guvern.

De la reforme în presă, în serviciile medicale și pînă la restructurări ale universităților din țară, Traian propune 13 idei care ar face Moldova o țară mai bună.

Tînărul a dezvoltat fiecare idee în parte, aducînd destule argumente pentru a explica necesitatea acestora.

Iată cîteva dintre reformele pe care tînărul le vrea implimentate:

1. Să se implementeze un sistem de carduri medicale ce stochează și permite accesarea istoricului medical de pe orice device, iar informația să poată fi accesată de orice doctor care lucrează, fie la stat sau în serviciul privat.

2. Să fie creat un fond anual de susținere a presei, astfel încît, orice instituție de presă să poată beneficia de un suport financiar pentru minimul necesar de existență. De dorit ca cei ce vor decide finanțările să nu fie aleși de Guvern sau Parlament.

3. Ca tot bugetul pentru drumuri bune să fie alocat la conectarea orașelor Iași-Chișinău-Bălți. Tare ar fi bine să putem călători de la Chișinău la Iași ori Bălți cu trenul în mai puțin de o oră și jumătate.

4. Să se ofere stimulente ca procesele de judecată să fie mai scurte, iar cei care au greșit în fața legii din varii motive, să nu fie pecetluiți pentru intreaga viață că au încălcat legea.

5. Să se investeasca într-un program ecologic la nivel de țară, unde să avem interzicerea plasticului de unică folosință, crearea centrelor de sortare și reciclare a deșeurilor, împădurirea zonelor cu risc înalt de alunecări, curățarea tuturor lacurilor/rîurilor și astuparea fîntînilor poluate.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

guvern , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1423
Populația:
671 locuitori

Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.