19 iunie 2019, 11:25 Realitatea moldovenească views 3543
Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 3-a. Ministrul cu experiența unui judecător european
19 iunie 2019, 11:25 Realitatea moldovenească views 3543

Cine sînt noii membri ai cabinetului de miniștri al Moldovei? Partea a 3-a. Ministrul cu experiența unui judecător european

În noul guvern condus de Maia Sandu, fotoliul de ministru al Justiției a fost ocupat de Stanislav Pavlovschi – vicepreședinte al Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr", expert al proiectelor UE în domeniul justiției, fost judecător moldovean la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Modificarea configurației politice a puterii îi va permite să aplice experiența și cunoștințele acumulate pe parcursul celor 40 de ani de carieră, aici în Moldova. Are în față o sarcină complicată – să dea un nou impuls procesului de reformare a justiției, pentru ca și cetățenii, și partenerii externi să simtă aceasta și să fie mulțumiți.

În același timp, în opinia unor experți, nu trebuie să desconsiderăm factorul politic al acestei numiri, care așa sau altfel poate ține de contextul electoral: funcția de ministru este necesară pentru a fi mereu la vedere, a-și spori popularitatea în rîndurile electoratului. Dar pentru ca acest scenariu să funcționeze, e nevoie să fie obținute succese semnificative în restabilirea ordinii în domeniul justiției.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.