28 august 2012, 12:55 Realitatea moldovenească views 8523
28 august 2012, 12:55 Realitatea moldovenească views 8523

Stratfor: Vizita lui Merkel la Chișinău nu schimbă poziția Rusiei


Foto: gstatic.com

Institutul american de geopolitică Stratfor consideră că vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Republica Moldova nu schimbă poziția Rusiei, în ceea ce privește situația din Transnistria.

Potrivit ziare.com, americanii arată că deși vizita cancelarului german într-o țară care are statutul de cea mai săracă din Europa este demnă de remarcat, Rusia nu-și va retrage trupele în mod voluntar dintr-o regiune care i-a aparținut, pe vremea URSS.

"În cele din urmă, vizita lui Merkel nu s-a terminat cu o soluție limpede la care s-au așteptat mulți. În loc să anunțe o cale spre rezolvarea problemei privind regiunea transnistreană a R.Moldova, Merkel a spus simplu că negocierile ar trebui să continue în formatul lor actual. Rusia nu-și va retrage voluntar trupele dintr-o țară ex-sovietică, ca urmare a presiunii diplomatice, avînd în vedere locația strategică a Transnistriei și poziția relativ puternică a Rusiei în regiune", arată Stratfor.

Institutul susține că Germania, încercînd să intensifice negocierile din Rusia și Uniunea Europeana, a început să sprijine Republica Moldova în privința problemei transnistrene, sperînd la un gest de bunăvoință din partea Moscovei.

Cuvinte cheie:

Moldova , Rusia , vizita oficiala

Comentarii

 (1)
  • #1 victor Răspunde Citează selecţia
    Lu merkel ii frica de putin si de rusia, site ca astea is nebuni si numai asteapta, sa incepa vorba....
    sio mai venit daca no facut nimic in tara asta, doar pentru Filat ii va fi mai bine, ii va fi mai usor sa ceara bani de la UE, ca pe urma tot noi cei de rind trebuie sai intoarcem inapoi
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.