17 iunie 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 4443
De ce a fost anulat mandatul de arest pe numele lui Usatîi
17 iunie 2019, 17:30 Realitatea moldovenească views 4443

De ce a fost anulat mandatul de arest pe numele lui Usatîi

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale vine cu anumite precizări în cazul reținerii și eliberării a lui Renato Usatîi.

Potrivit unui comunicat emis presei, în cadrul PCCOCS este investigată o cauză penală în cadrul căreia, Renato Usatîi este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni și în legătură cu neprezentarea anterioară a acestuia la organul de urmărire penală, la demersul procurorului i-a fost aplicată de către instanța de judecată măsura preventivă, arestarea preventivă.

Potrivit procuraturii la 16 iunie 2019, numitul Renato Usatîi s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, unde a fost reținut de către ofițerii de poliție și escortat la sediul PCCOCS, unde procurorii i-au înaintat învinuirea, fiind audiat referitor la circumstanțele cauzei penale.

Tot atunci, apărătorii acestuia au înaintat un demers în conformitate cu prevederile art.195 Cod de procedură penală, prin care au solicitat revocarea măsurii preventive, motivînd că Renato Usatîi s-a prezentat benevol, nu se va eschivade la organul de urmărire penală, a dat declarații cu privire la faptele imputate, iar starea sănătății este una gravă.

În conformitate cu prevederile art. 195 alin. (3) Cod de procedură penală, în cazul în care, la etapa de urmărire penală, procurorul, consideră că măsura arestarea preventivă nu mai este justificată şi temeiurile care au servit la aplicarea acesteia au decăzut, acesta revocă neîntîrziat măsura arestării, punînd în libertate persoana.

Astfel, urmare a examinării de către procuror a cererii, în coraport cu situația de fapt stabilită la moment, țînînd cont de decăderea temeiurilor care au servit la aplicarea arestării preventive, învinuitului Renato Usatîi, prin ordonanțăi-a fost revocată măsura arestării preventive, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrîngere - obligarea de a se prezenta.

Investigațiile pe această cauză continuă, fiind efectuate toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanțelor cauzei.

Pe măsura desfășurării acțiunilor de urmărire penală și adoptării unor decizii procesuale pe această cauză penală, PCCOCS va difuza informații suplimentare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Renato Usatii , arest , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
169 locuitori

Lugovoe este un sat din cadrul comunei Regina Maria, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 169 de oameni. Satul Lugovoe a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.