27 august 2012, 13:00 Realitatea moldovenească views 7871
27 august 2012, 13:00 Realitatea moldovenească views 7871

De sărbătorile naționale vor fi puse în circulaţie o serie de mărci poştale „Personalităţi ilustre”

Pe data de 27 august 2012, prin ordinele Ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în oficiul poştal MD-2012 din oraşul Chișinău va fi pusă în circulaţie seria de mărci poştale „Personalităţi ilustre”.

Emiterea pieselor filatelice face parte din Programul de acţiuni consacrate sărbătorilor naţionale Ziua independenţei şi Limba noastră.

Seria de mărci poştale consacrate personalităţilor ilustre, este deschisă de Eugeniu Ureche, actor, regizor, cîntăreţ de operă şi pictor – cu ocazia aniversării a 95 de ani de la naştere şi Spiridon Mocanu, coreograf şi artist al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „Joc” – cu ocazia aniversării a 80 de ani de la naştere. In Memoriam.

Mărcile au fost tipărite cu un tiraj de 100 de mii de exemplare, pictor-machetator Elena Karachentseva.

De Ziua Independenței, se va pune în circulaţie plicul poştal cu marcă fixă consacrat directorului artistic şi prim-dirijorului Capelei Corale Academice „Doina” - Veronica Garştea, In memoriam. Plicul poştal a fost tipărit cu un tiraj de 10 mii de exemplare, pictor-machetator Vitalie Pogolşa.

Pe data de 27 august 2012 în incinta oficiului poştal MD-4601 din oraşul Edineţ se va pune în circulaţie cartea poştală – Monumentul „Lupoaica romană”. Pe marca fixă este reprodus monumentul „Lupoaica romană” instalat în oraşul Edineţ – al doilea astfel de monument din Republica Moldova.
Cartea poştală a fost tipărită cu un tiraj de 1200 de exemplare, foto şi machetă Alexandr Kornienko.

Pe data de 7 septembrie 2012 în incinta oficiului poştal central MD-2012 din mun. Chișinău se va pune în circulaţie marca poştală consacrată Primadonei Operei Naţionale – Maria Bieşu, In memoriam. Marca a fost tipărită cu un tiraj de 100 de mii de exemplare, pictor-machetator Elena Karachentseva.

Pe data de 06 septembrie 2012 în incinta oficiului poştal MD-7344 din satul Sadîc, raionul Cantemir se va pune în circulaţie cartea poştală – Casa-muzeu „Nicolae Sulac”. Pe marca fixă este reprodus portretul distinsului cîntăreţ de muzică populară Nicolae Sulac creat prin aplicaţie de pai, exponat al Casei-muzeu.
Cartea poştală a fost tipărită cu un tiraj de 1500 de exemplare, foto şi machetă Alexandr Kornienko.

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2510 locuitori

Pănăşeşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pănăşeşti și Ciobanca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Strășeni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2510 oameni. Satul Pănăşeşti a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.