13 iunie 2019, 15:25 Realitatea moldovenească views 4130
Ministrul Economiei: Au loc extrageri de bani de pe conturile companiilor de stat
13 iunie 2019, 15:25 Realitatea moldovenească views 4130

Ministrul Economiei: Au loc extrageri de bani de pe conturile companiilor de stat

Ministrul Economiei din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan spune că deține informații precum că în ultimul timp au loc extrageri mari de mijloace bănești de pe conturile companiilor cu capital de stat, fie în numerar, fie sînt transferați pe conturile unor companii offshor.

Vadim Brînzan îndeamnă angajații comapniilor de stat să fie prudenți și să se apțină de la efectuarea tranzacțiilor dubioase sau ilegale.

„Creştere subită a tranzacţiilor cu caracter dubios, care nu ţin de activitatea zilnică normală a acestor companii de stat, este suspicioasă şi extrem de alarmantă. Putem iarăși deveni martori ale unor fraude comise de unii indivizi care mai dețin control asupra companiilor de stat. Vă informez că vom face un audit detaliat al tuturor tranzacțiilor din ultimul timp, iar în cazul în care se adeveresc tranzacții ilegale care au adus prejudicii statului - toate persoanele implicate vor fi trase la răspundere, în conformitate cu legislația în vigoare", a declarat Vadim Brînzan în cadrul unei conferințe de presă, joi, 13 iunie, scrie agora.md.

Vadim Brînzan s-a adresat către angajații companiilor de stat, care sînt responsabili de fluxurile financiare. „Nu vă implicați în acțiuni ilegale, nu semnați acte care ar duce la delapidarea averii statului. Fiecare este responsabil de acțiunile sale. Nu fiți victimele acestui regim. Moldova are nevoie de oameni curajoși mai mult ca niciodată. Moldova nu mai rezistă sub un regim oligarhic. A venit timpul să eliberăm țara din captivitate", a menționat Ministrul Economiei din Guvernul Sandu, investit și recunoscut internațional.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

bani , Ministerul Economiei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2868 locuitori

Cimişeni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cimişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Criuleni și la 25 km de Chișinău. Satul Cimișeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.