13 iunie 2019, 11:06 Realitatea moldovenească views 4312
Putin: Rusia îl va ajuta pe Dodon și pe partenerii săi de coaliție (Video)
13 iunie 2019, 11:06 Realitatea moldovenească views 4312

Putin: Rusia îl va ajuta pe Dodon și pe partenerii săi de coaliție (Video)

Puterea în R. Moldova a fost, în totalmente, uzurpată de oligarhi.

Ceea ce face acum Igor Dodon și oponenții săi cu care a format o coaliție temporară, este un pas către construirea unui unui stat civilizat și modern. Declarația aparține președintelui rus, Vladimir Putin, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni.

„Puterea în R. Moldova a fost, în totalmente, uzurpată de oligarhi, care au acaparat toate instituțiile de stat. Absolut toate, sfera apărării, Parlamentul, toate.

Ceea ce face acum Igor Dodon și oponenții săi cu care format o coaliție temporară, este un pas către construirea unui unui stat civilizat și modern. Evident că îl vom susține pe Igor Dodon și partenerii săi de coaliție pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea", a spus Putin.

Menționăm că în ultimele zile, tot mai multe instituții de stat din Republica Moldova, cît și din extern, și-au arătat sprijinul pentru noua guvernare.

Comisia Internațională a Juriștilor anunță că salută decizia secretarului seneral al Consiliului Europei de a apela la Comisia de la Veneția cu rugămitea de publica urgent opinia referitor la criza constituțonală din Moldova.

Și Consiliul Uniunii Avocaților și-a exprimat „îngrijorarea față de hotărîrile adoptate de către autoritatea de jurisdicție constituțională, deoarece în calitate de garant al supremației Constituției, nu a asigurat realizarea principiului separării și buna funcționare a puterilor în stat, dând dovadă de lipsă de independență în procesul de luare a deciziilor".

UE, SUA și Federația Rusă au declarat că recunosc Parlamentul și Guvernul de la Chișinău.

Cu o declarația comună a venit Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia care afirmă că susțin Parlamentul Republicii Moldova, ca reprezentant al poporului moldovean, și ca cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , ajutor , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.