07 iunie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 20606
Ostalep: Aș vrea să cunosc cel puțin o
07 iunie 2019, 17:05 Realitatea moldovenească views 20606

Ostalep: Aș vrea să cunosc cel puțin o "faptă eroică" a soldaților români din Moldova

Soldații români din Moldova nu au avut "fapte eroice", cu excepția sutelor de mii de moldoveni uciși de ei.

Această opinie a fost exprimată de directorul Institutului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, notează Noi.md.

Astfel a comentat el pe pagina sa de pe o rețea socială anunțul despre întîlnirea pe care a avut-o ministrul Apărării al Republicii Moldova, Eugen Sturza, cu secretarul general al Ministerului Apărării Naționale a României, Codrin-Dumitru Munteanu, care a spus că va onora memoria eroilor români din Moldova.

"Mi-ar plăcea cu adevărat să cunosc măcar o" faptă eroică "a soldaților români din Moldova. În afară de sutele de mii de moldoveni uciși de ei. Despre aceste "eroisme" noi știm. Numai că pentru aceasta nu trebuie onoare, ci o rușine eternă. Precum și acestui Sturza, care după cum a început prostește, așa și a terminat", a subliniat Valeriu Ostalep.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valeriu Ostalep , soldaţi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.