15 mai 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 13445
Blocul ACUM, pregătit să sprijine două inițiative de la PSRM
15 mai 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 13445

Blocul ACUM, pregătit să sprijine două inițiative de la PSRM

Blocul politic ACUM şi-a exprimat disponibilitatea să sprijine două iniţiative legislative propuse de Partidul Socialiştilor (PSRM).

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se arată în infograficul publicat pe pagina oficială a blocului. Este vorba de măsuri sociale precum indexarea pensiilor de două ori pe an şi suport pentru familiile din Moldova.

Opoziţia de dreapta însă a subliniat că "este imposibilă o coaliţie clasică între două formaţiuni care propun modele de dezvoltare total diferite: ACUM optează pentru modelul european, bazat pe principiile statului de drept, economie concurenţială şi respectarea drepturilor omului, în timp ce PSRM optează pentru un model eurasiatic, promovînd valorile autocratice susţinute de Putin".

Blocul consideră că "un guvern susţinut de ACUM şi PSRM nu are nicio şansă să fie eficient, atîta timp cît justiţia şi instituţiile de forţă rămîn controlate.

De aceea, ACUM propune în planul său un şir de paşi concreţi: asigurarea funcţionalităţii legislativului prin alegerea candidatului ACUM în calitate de preşedinte al Parlamentului, fapt ce va spori nivelul de încredere între formaţiuni.

Apoi urmează votarea pachetului antioligarh, care va fi un pas important pentru eliberarea ţării din captivitate şi oferă garanţia că prioritatea ambelor formaţiuni este lupta împotriva regimului oligarhic. Al treilea pas este demisia speakerului numit de ACUM.

Potrivit reprezentanţilor blocului, după aceasta, părţile urmează să iniţieze discuţii pentru atingerea unui compromis în vederea învestirii unui Guvern ACUM".

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

Blocul ACUM , PSRM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.