08 mai 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 2567
Moldova va face parte dintr-o structură importantă a ONU
08 mai 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 2567

Moldova va face parte dintr-o structură importantă a ONU

Începînd cu 1 ianuarie 2020, Republica Moldova va face parte din componența Consiliului Executiv al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii - UNICEF, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din R. Moldova.

"Decizia a fost luată prin aclamație (procedură simplificată pentru aprobarea oricărei decizii bazate pe reacția participanților - red.) la ședința Consiliului economic și social al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Participarea la reuniunile Consiliului Executiv al UNICEF va fi asigurată de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă ONU (New York)", - a menționat MAEIE.

Fondul Internațional de Urgență pentru Copii al ONU (UNICEF) a fost înființat la 11 decembrie 1946 prin decizia Adunării Generale a ONU ca organizație de urgență pentru acordare de ajutorul copiilor care au suferit în timpul celui de-al doilea război mondial. S-a presupus că fondul va fi temporar, însă în 1953, ONU a extins domeniul de activitate al organizației și i-a prelungit mandatul pentru o perioadă nedeterminată.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

ONU , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.