23 aprilie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 12071
Ce cred moldovenii despre victoria lui Zelenski în alegerile din Ucraina (Video)
23 aprilie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 12071

Ce cred moldovenii despre victoria lui Zelenski în alegerile din Ucraina (Video)

Victoria comediantului ucrainean Vladimir Zelenski în alegerile prezidențiale din Ucraina nu a fost o surpriză pentru unii cetățeni moldoveni.

Intervievați de Noi.md, majoritatea trecătorilor au salutat alegerea făcută de poporul ucrainean, argumentînd că nu este obligatoriu să fii politician pentru a guverna bine o țară.

Unii dintre intervievați s-au arătat convinși că Vladimir Zelenski a făcut un pas conștient atunci cînd a ales să candideze la alegeri, și nu doar s-a aventurat în politică, neștiind cum să acționeze.

"Acesta este alegerea poporului ucrainean, dacă atît de multă lume l-a votat înseamnă că și-au pus speranța în acest om. Eu cred că el s-a gîndit ce face, nu doar dintr-o aventura a vrut să ocupe un post atît de înalt", a mărturisit o locuitoare a capitalei.

"Știu că este jurist de profesie, înseamnă ca are pregătirea necesară", a punctat un alt intervievat.

"Arnold Schwarzenegger la fel a fost guvernatorul unui stat și dacă a reușit, probabil o sa mai reușească cineva"

"Este un actor bun, sper sa facă treaba în țara lui așa cum a promis. Nu văd nicio problem în faptul că este actor", a spus un trecător.

Duminica trecută s-a desfășurat turul doi al alegrilor prezidențiale din Ucraina la care au participat actualul președinte Petro Poroșenko și liderul primului tur de scrutin, Vladimir Zelenski. Potrivit datelor CEC, Zelenski a acumulat peste 73% din voturile alegătorilor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , opinie , Vladimir Zelenski

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.