16 aprilie 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 13382
Moldova – un rai pentru refugiați?
16 aprilie 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 13382

Moldova – un rai pentru refugiați?

În contextul crizei migrației din Uniunea Europeană, refugiații tot mai des privesc spre alte țări, inclusiv Moldova, unde în ultimii ani a fost adoptată o legislație destul de loială pentru cei care doresc să obțină o formă de protecție pe teritoriul nostru.

Experții se arată îngrijorați că țara riscă un flux necontrolat de refugiați din țările slab dezvoltate, în special din Africa și Orientul Apropiat. Ei nu exclud că imigranții eșuați vor fi redirecționați din UE în Moldova și în țările învecinate UE, care nu dispun de resursele necesare pentru aceasta.

Legislația în vigoare permite acestei categorii de persoane să beneficieze de un șir de înlesniri, de care cetățenii moldoveni se pot bucura cu greu. Convențiile internaționale la care a aderat Moldova impun statul să le asigure cu locuințe, garanții sociale și chiar pensii.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , refugiați

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2178 locuitori

Călugăr este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Frumuşica, Socii Vechi, Socii Noi și Călugăr. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2178 de oameni. Satul Călugăr a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.