11 aprilie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 14751
Numărul căsătoriilor în Moldova a scăzut
11 aprilie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 14751

Numărul căsătoriilor în Moldova a scăzut

În ultimii zece ani, numărul căsătoriilor înregistrate în Republica Moldova a scăzut considerabil și se pare că populația tînără a adoptat o nouă viziune și nu mai consideră căsătoria un lucru necesar.

Dacă în anul 2007 s-au căsătorit peste 29 de mii de cupluri, atunci numărul acestora a scăzut mult în ultimul deceniu, iar datele Biroului Național de Statistică arată că anul trecut și-au înregistrat oficial căsătoria aproape 21 de mii de cupluri.

Potrivit experților, scăderea numărului de căsătorii este legată de descreșterea populației ca urmare a migrației masive, dar și faptului că tinerii nu se grăbesc să oficializeze relațiile, ceea ce prezintă un risc pentru fiecare partener, din motiv că sînt mai puțin reglementate.

A scăzut la fel de mult și numărul căsătoriilor înregistrate între tineri cu vîrsta sub 20 de ani, de la peste 800 de căsătorii, la doar 101. În același timp, vîrsta medie a partenerilor la care aceștia aleg să se căsătorească a crescut ușor, iar dacă îninte moldovenii se căsătoreau la 29 de ani, atunci anul trecut, vîrsta medie a fost de 31 de ani.

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

casatorie , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.