10 aprilie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 17755
De ce Curtea Constituțională a șters un capitol enorm din istoria Moldovei?
10 aprilie 2019, 12:30 Realitatea moldovenească views 17755

De ce Curtea Constituțională a șters un capitol enorm din istoria Moldovei?

A fost modificată numerotarea legislaturilor parlamentului moldovenesc. Deși inovația a avut loc acum o lună, ea continuă să provoace discuții aprinse în comunitatea experților și în clasa politică.

Una dintre cele mai recente inițiative propuse de democratul Serghei Sîrbu a fost aprobată de Curtea Constituțională (ICC) odată cu recunoașterea rezultatelor alegerilor parlamentare și validarea mandatelor de deputat. Autorul interpelării consideră că este un eveniment istoric, deoarece numerotarea ar trebui să înceapă de la independența țării încoace, nu din timpurile sovietice.

În rezultat, actualul parlament a devenit unul de legislatura a X-a, nu a XXI-a, fapt ce a trezit nedumeriri în societatea moldovenească, inclusiv comentarii extrem de negative. Un șir de experți și politicieni au văzut în această decizie anumite riscuri pentru actuala statalitate moldovenească și îndeamnă să nu șteargă un întreg capitol din istoria țării. Și mulți utilizatori ai rețelelor sociale au criticat această inițiativă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.