09 aprilie 2019, 15:35 Realitatea moldovenească views 17627
Partidul „Șor”, OBLIGAT să plătească statului 2,9 MILIOANE de lei
09 aprilie 2019, 15:35 Realitatea moldovenească views 17627

Partidul „Șor”, OBLIGAT să plătească statului 2,9 MILIOANE de lei

Comisia Electorală Centrală (CEC) a obligat astăzi Partidul „Șor" să verse în buget suma de 2,9 milioane de lei, bani pe care i-a primit în calitate de donații în campania electorală de la mai mulți agenți economici, cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

Astfel, membrii CEC i-au dat dreptate lui Valeriu Munteanu, contracandidatul lui Ilan Șor din aceeași circumscripție uninominală, care a depus o contestație, reclamînd faptul că acest partid a primit ilegal bani de la mai mulți agenți economici, întrucît aceștia avuseseră, în ultimul an, contracte cu statul, lucru interzis de legislație.

Un exemplu este firma „Exfactor-Group", care a donat Partidului „Șor" în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie suma de 605 mii de lei.

Partidul „Șor" urmează să achite statului suma de 2,9 milioane de lei timp de șase luni, cu posibilitatea eșalonării acesteia pînă la un an și jumătate.

De asemenea, CEC a decis să sesizeze Procuratura Generală în cazul firmelor care i-au donat bani acestei formațiuni, pentru depunerea unor declarații pe propria răspundere eronate.

Membrul CEC, Vladimir Șarban, s-a arătat nemulțumit de faptul că instituția a examinat destul de tîrziu această sesizare a lui Valeriu Munteanu. În opinia lui Șarban, aceste încălcări puteau influența rezultatele alegerilor parlamentare.

Menționăm că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Partidul „Șor" a cheltuit 19,86 de milioane de lei, 10,358 de milioane dintre care au reprezentat donații de la diverși agenți economici.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

partide , Ilan Shor , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1813
Populația:
13756 locuitori

Taraclia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Taraclia. Amplasat în sudul stepei Bugeacului, pe partea stîngă a rîului Lunguţa, oraşul Taraclia este situat la o distanţă de 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului Taraclia constituie 13756 locuitori. Localitatea Taraclia a fost înfiinţată în anul 1813 de colonişti moldoveni, bulgari şi găgăuzi care s-au strămutat din teritoriile de dincolo de Prut şi Dunăre.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.