26 martie 2019, 17:15 Realitatea moldovenească views 16920
Moldova și-a îmbunătățit poziția în clasamentul mondial al pașapoartelor
26 martie 2019, 17:15 Realitatea moldovenească views 16920

Moldova și-a îmbunătățit poziția în clasamentul mondial al pașapoartelor

Moldova și-a îmbunătățit poziția în Indexul mondial al paşapoartelor, care evaluează libertatea de mișcare pe care o oferă și reflectă numărul de țări fără viză pentru cetățenii unui anumit stat.

Acest rating internațional al pașapoartelor este alcătuit de compania de consultanță elvețiană Henley & Partners, care analizează ultimele modificări ale regimului fără vize în toate țările lumii.

Potrivit noului Index mondial al pașapoartelor, publicat astăzi, Moldova, care a prezentat recent un program de obținere a cetățeniei prin investiții, a avansat cu o poziție în clasament și se află pe locul 45.

Pașaportul Moldovei oferă posibilitatea de intrare fără vize (aceasta, în viziunea H & P, presupune atît intrarea în regim fără viză, cît și posibilitatea obținerii unei vize la sosire) în 121 de țări ale lumii.

Statul vecin, Ucraina, ocupă locul 40 în clasamentul paşaportului Henley & Partners (intrare fără viză în 128 de țări), Rusia - locul 47 (118 țări), Belarus - locul 64 (77 de țări), Kazahstan - locul 65 țări).

Clasamentul celor mai „puternice" pașapoarte ale lumii este condus de Japonia, Singapore și Coreea de Sud. Cetățenii acestor țări pot vizita fără viză sau cu viză la sosire 189 de state. Cea de-a doua poziţie este deţinută de Germania (188 de țări), iar cea de-a treia este împărţită de tocmai cinci țări: Danemarca, Finlanda, Franța, Italia și Suedia (187 de țări). Regatul Unit este pe locul 5 (185 de țări fără viză), SUA - pe locul 6 (184 de țări).

În top-10 al clasamentului se regăsesc şi două ţări din fosta URSS – Letonia și Lituania, care deţin de comun poziţia 10. Pașapoartele lor permit intrarea fără viză în 180 de țări.

Ultimul, cel de-al 130-lea loc al indexului, revine Afganistanului și Irakului. Pașapoartele acestor state asigură călătorii fără vize în doar 30 de țări și teritorii ale lumii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pasaport , rating

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.