25 martie 2019, 10:35 Realitatea moldovenească views 11579
Filip, despre tărăgănarea creării majorităţii parlamentare
25 martie 2019, 10:35 Realitatea moldovenească views 11579

Filip, despre tărăgănarea creării majorităţii parlamentare

Tărăgănarea creării majorităţii parlamentare şi a unui nou Guvern nu va afecta buna administrare a ţării. Asigurările vin din partea premierului în exerciţiu Pavel Filip.

Potrivit demnitarului, structurile guvernamentale au fost depolitizate, în urma reformei administraţiei publice centrale, iar secretarii de stat vor gestiona eficient activitatea ministerelor, indiferent cînd vor fi numiţi miniştrii din noul Executiv. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu oferit PRIME TV.

"Vă asigur că nu va avea de suferit calitatea administrării treburilor în Republica Moldova pentru că cît nu vor dura negocierile pentru formarea majorității parlamentare unui nou Guvern, structurile actuale îşi vor face treaba foarte bine", a menţionat Pavel Filip.

Şi asta datorită reformei, care presupune în primul rînd, depolitizarea absolută, susţine premierul: "Acum avem Institutul Secretarilor de Stat, care sînt funcționari publici şi nu mai vin şi nu mai pleacă odată cu schimbarea, cu schimbarea Guvernelor. După care lucrurile au fost aranjate de o manieră astfel încît să avem mai multă eficiență lucrul Guvernului. Vorbim şi despre administrarea asistenței externe şi de multe, multe alte lucruri".

Întrebat dacă se gîndeşte la încă un mandat de prim-ministru, Pavel Filip a evitat să răspundă.

Potrivit Constituţiei, Cabinetul de Miniştri îşi exercită mandatul pînă la data validării alegerilor pentru un nou Parlament. În prezent, Guvernul este în exerciţiu, ceea ce înseamnă că are atribuţii limitate şi nu poate aproba proiecte de legi. Pînă la votarea în Parlament a unui nou Executiv, cabinetul de miniştri în exerciţiu are doar competenţe de administrare a treburilor publice.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2248 locuitori

Burlăceni este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Greceni și Burlăceni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 187 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2248 de oameni. Satul Burlăceni a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.