21 martie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 15575
BNM a lansat în scop numismatic un set de monetărie
21 martie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 15575

BNM a lansat în scop numismatic un set de monetărie

Începînd cu data de 18 martie 2019, Banca Națională a Moldovei (BNM) a lansat în circuitul numismatic un set de monetărie.

Conform datelor băncii centrale, setul este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, care conține cîte două monede metalice aflate în circulație cu valoarea nominală de 1, 2, 5 și 10 lei, fiind fixate în alveole transparente confecționate din material plastic.

Monedele metalice incluse în set sînt acceptate ca mijloc de plată pe teritoriul Republicii Moldova, la valoarea lor nominală.

Comercializarea setului de monetărie se realizează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova, care stabilesc independent prețul de vînzare, însă acesta nu poate fi mai mare de trei la sută decît prețul stabilit de BNM. Seturile au fost emise într-un tiraj de 5000 de exemplare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

BNM , moneda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.