14 martie 2019, 17:20 Realitatea moldovenească views 17703
De ce au nevoie serviciile de informații militare din Marea Britanie și România de Moldova?
14 martie 2019, 17:20 Realitatea moldovenească views 17703

De ce au nevoie serviciile de informații militare din Marea Britanie și România de Moldova?

Ministerele Apărării din Marea Britanie și România au semnat un Memorandum de înțelegere la Londra, care presupune aprofundarea cooperării militare între cele două țări, inclusiv acordarea de asistență Moldovei și interacțiunea țărilor în domeniul serviciilor de informații militare.

Directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep, a atras atenția asupra acestui fapt, reamintind că Moldova, deși formal, dar este o țară neutră.

El a scris pe o rețea socială că evenimentul curios de la Londra, unde miniștrii apărării britanici și români au semnat un memorandum de înțelegere, care presupune o aprofundare a cooperării militare între cele două țări, a trecut neobservat de publicul moldovenesc.

"Totul ar fi bine, numai că, nu știu din ce acuză, acolo s-a vorbit despre Moldova și Ucraina. Și ghiciți în ce context? Nu mere și nici pere. În particular, s-a vorbit despre interacțiunea țărilor în domeniul serviciilor de informații militare. Dar tovarășii sînt la curent că, chiar dacă formal, dar sîntem o țară neutră?", a pus o întrebare retorică Valery Ostalep.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , Marea Britanie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
2063 locuitori

Trebisăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Trebisăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe malul stîng al rîului Draghişte. Satul Trebisăuţi se află la o distanţă de 7 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2063 de oameni. Satul Trebisăuţi este atestat documentar în anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.