06 martie 2019, 11:35 Realitatea moldovenească views 15684
Rusia ar trebui să pregătească specialişti în istoria Moldovei
06 martie 2019, 11:35 Realitatea moldovenească views 15684

Rusia ar trebui să pregătească specialişti în istoria Moldovei

Senatorul rus, președintele Comitetului Consiliului Federației pentru Relații Internaționale, Konstantin Kosaciov, consideră că Rusia ar trebui să pregătească specialişti în istoria ţărilor din spaţiul postsovietic.

Potrivit presei ruse, citate de Infotag, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei reuniuni cu participarea reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, ai Rossotrudnicestvo şi ai comunităţii ştiinţifice. Reuniunea a fost dedicată "formării unei percepţii obiective a istoriei Rusiei în străinătate".

"Vedem cum în Ucraina istoria se schimbă la nivel de stat, se creează o nouă naraţiune istorică rusofobă, care, în viitorul apropiat, acolo în Ucraina, ar putea anula complet cunoştinţele istorice academice, tinerii generaţii i s-ar putea forma o percepţie despre ţară absolut inacceptabilă din punctul de vedere al securităţii Rusiei. În Rusia, trebuie să ne creăm propria viziune în privinţa Ucrainei. De asemenea, trebuie să ne ocupăm de pregătirea specialiştilor în istoria Moldovei, Belarusului, Kazahstanului şi Ţărilor Baltice. Acestea, de asemenea, sînt sarcini extrem de actuale", a spus Kosaciov.

Sursa: radiochisinau.md

Cuvinte cheie:

istoria , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.