24 februarie 2019, 14:15 Realitatea moldovenească views 16328
Agitaţia electorală, interzisă în incinta şi la intrarea în secţiile de votare
24 februarie 2019, 14:15 Realitatea moldovenească views 16328

Agitaţia electorală, interzisă în incinta şi la intrarea în secţiile de votare

Comisia Electorală Centrală amintește că, în conformitate cu prevederile Codului electoral, agitația electorală este admisă în ziua alegerilor, cu excepția incintei secției de votare sau a intrării în localul secției de votare.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, conform articolului 52 din Codul contravențional, continuarea agitației electorale sau a agitației pentru o opțiune sau alta la referendum, fie în incinta secției de votare, fie nemijlocit la intrarea în localul secției de votare, se sancționează cu amendă de la 750 pînă la 1500 lei aplicată persoanei fizice, ori cu amendă de la 1750 pînă la 2500 lei pentru persoanele cu funcție de răspundere sau pentru concurenţi electorali.

De asemenea, conducerea CEC îndeamnă concurenții electorali să desfășoare activitățile, ce au drept scop determinarea alegătorilor să-i voteze în cadrul acestor alegeri, în strictă conformitate cu prevederile legale și cu normele prevăzute de Codul de conduită de reflectare a campaniei electorale.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2609 locuitori

Cobani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Glodeni şi la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2609 oameni. Satul Cobani a fost menționat documentar în anul 1429 cu numele Zubreuți.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.