07 februarie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 9788
“Moldsilva” înăspreşte supravegherea fondului forestier
07 februarie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 9788

“Moldsilva” înăspreşte supravegherea fondului forestier

Agenţia "Moldsilva" va intensifica supravegherea şi protecţia fondului forestier şi cinegetic în întreprinderile silvice, rezervaţiile naturale şi ştiinţifice subordonate statului.

Potrivit unui ordin semnat de conducerea instituţiei, intrat în vigoare din luna curentă, în pădurile din fondul silvic naţional va fi intensificată paza, precum şi alte măsuri pentru contracararea acţiunilor ilicite.

Totodată, vor fi organizate raiduri şi patrulări permanente, în vederea depistării persoanelor care au cauzat prejudiciu fondului forestier şi cinegetic sau intenţionează s-o facă. Pentru aceasta, vor fi create grupuri mobile mixte, coordonate de angajaţii agenţiei, autorităţile locale, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului şi Ministerul Afacerilor Interne.

"Moldsilva" înăspreşte măsurile de pază în păduri, după ce recent, în raionul Străşeni, pe teritoriul Rezervaţiei ştiinţifice "Codrii", a fost depistat un caz grav de braconaj. Pe 29 ianuarie, în apropiere de satul Lozova au fost găsite cinci căprioare ucise.

Trei dintre animale erau femele tinere, or, potrivit silvicultorilor, acest fapt agravează şi mai mult cazul. „sînt femele care încă ar fi urmat să-şi dezvolte funcţiile de reproducere, aducînd urmaşi şi îmbogăţind fauna locală", au precizat pentru MOLDPRES surse de la Agenţia „Moldsilva".

Agenția "Moldsilva" vine cu un apel către cetățeni ca, în cazul observării unor nereguli în fondul forestier, să fie apelată linia fierbinte la numărul de telefon (022) 211 311.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , Moldsilva

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.