29 ianuarie 2019, 10:25 Realitatea moldovenească views 14474
CEC a zis: “Pornim!”
29 ianuarie 2019, 10:25 Realitatea moldovenească views 14474

CEC a zis: “Pornim!”

Vineri, 25 ianuarie, a fost dat oficial startul campaniei electorale pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova, așa cum este stipulat în lege, cu 30 zile înainte de scrutin.

Așa că acum partidele, blocurile și candidații înregistrați pentru participare la alegeri pot oficial străbate țara în lung și-n lat, pentru a convinge electoratul că anume prezența lor în Parlament va garanta prosperarea Moldovei/ consolidarea integrării europene (euro-asiatice)/ sporirea nivelului de trai al cetățenilor/soluționarea problemelor economice/ implementarea politicilor sociale adecvate etc.

De altfel, neoficial, campania preelectorală este, demult, în toi. La mijlocul lunii ianuarie, în cel de-al doilea raport de monitorizare a alegerilor parlamentare, Asociația "Promo-LEX" a atras atenția supra faptului că în ultima lună au fost fixate minim 280 de evenimente cu caracter preelectoral (diverse acțiuni publice, cine festive, trageri la sorți, în special pentru diasporă, ajutoare materiale) în sumă de peste 3,7 mil. lei. Dintre acestea 100 (35%) pot fi calificate ca oferire de cadouri în perioada preelectorală. Clar lucru, aceste cheltuieli nu vor fi incluse în fondurile preelectorale ale concurenților electorali, care le-au suportat.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1692
Populația:
21 locuitori

Pojarna este un sat din cadrul comunei Sinești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 74 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de locuitori. Satul Pojarna a fost menționat documentar în anul 1692.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.