17 ianuarie 2019, 12:23 Realitatea moldovenească views 11441
Declarația SUA cu privire la alegerile din Moldova
17 ianuarie 2019, 12:23 Realitatea moldovenească views 11441

Declarația SUA cu privire la alegerile din Moldova

Statele Unite îndeamnă autoritățile moldovenești să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent care respectă voința alegătorilor moldoveni, se spune într-o declarație a Departamentului de Stat al SUA.

„Autoritățile locale și naționale ar trebui să se asigure că candidații sînt capabili să se înregistreze pentru a participa la alegeri și pentru a-și desfășura campaniile fără teama de hărțuire sau de agresiuni fizice. Mass-media ar trebui să ofere un acces egal tuturor candidaților și să le abordeze într-o manieră echitabilă, echilibrată și imparțială, în conformitate cu legile mass-media din Moldova. În cele din urmă, credem că scopul tuturor partidelor și al candidaților este același, asigurînd un viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii săi. Statele Unite vor continua să ajute poporul moldovean să atingă acest obiectiv", se mai spune în mesajul Departamentului de Stat American.

Totodată, departamentul de Stat încurajează guvernul să pună în aplicare recomandările Oficiului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR).

Alegerile Parlamentare în R. Moldova vor avea loc pe 24 februarie în baza sistemului electoral mixt de vot.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

SUA , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
1528 locuitori

Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.