22 decembrie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 14877
Peste 4000 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă
22 decembrie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 14877

Peste 4000 de polițiști vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă

Peste 4000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă.

Anunțul a fost făcut de către reprezentantul Direcției securitate publică al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Daniel Mazepa, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, numărul colaboratorilor de poliție va fi dublat. „În această perioadă crește rata infracțiunilor, de aceea cetățenii trebuie să fie prudenți. Îndemn oamenii să evite locurile întunecoase și să se deplaseze în grup. Tot în această perioadă, crește numărul cazurilor de violență în familie, în special pe fonul consumului de alcool. De aceea, în cazul unor conflicte, îndemnăm martorii să anunțe imediat oamenii legii. La fel, rugăm părinții să supravegheze copiii. Când plecați de acasă închideți bine locuința sau rugați vecinii să supravegheze domiciliul. Totodată, persoanele care au consumat alcool sunt îndemnate să evite portul de arme", a spus Mazepa.

La rândul său, reprezentantul Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol, a subliniat că, în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul accidentelor rutiere este în creștere. „Cel mai des, acestea se produc din cauza depășirii limitei de viteză și conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate. În perioada sărbătorilor, inspectorii vor organiza mai multe acțiuni de patrulare. Echipajele de poliție se vor afla pe porțiunile cu risc sporit de accidentare. Totodată, îndemnăm șoferii să parcheze regulamentar și să respecte indicatoarele rutiere", a afirmat Apostol.

Șeful Direcției management operațional a Departamentului Trupelor de Carabinieri, Dumitru Scurtu, a prezentat mai multe recomandări întru asigurarea ordinii publice. „Îndemnăm persoanele care participă la evenimente să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace conflicte, să evite consumul băuturilor alcoolice și apariția în locurile publice în stare de ebrietate. La fel, este important ca oamenii să fie atenți la utilizarea obiectelor pirotehnice. În caz de necesitate, îndemnăm cetățenii să se apropie de oamenii legii sau să apeleze la numărul Unic de Urgență 112", a menționat Scurtu.

Potrivit datelor IGP, anul trecut, în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie, au fost înregistrate peste 1700 de furturi și circa 130 de jafuri. Totodată, 49 de copii au devenit victime ale infracțiunilor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

politia , ordinea publică , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1652
Populația:
5325 locuitori

Chetrosu este un sat şi comună din raionul Drochia. Chetrosu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5325 de oameni. Satul Chetrosu a fost menționat documentar în anul 1652.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.