18 decembrie 2018, 15:25 Realitatea moldovenească views 10103
A început instruirea contabililor din instituţiile de stat
18 decembrie 2018, 15:25 Realitatea moldovenească views 10103

A început instruirea contabililor din instituţiile de stat

A început instruirea contabililor din instituţiile de stat pentru a recalcula corect şi în timp util salariile celor care beneficiază de majorări.

În jur de 120 de formatori le explică acestora toate procedurile. Cursurile se ţin în Chişinău, Bălţi şi în centrele raionale.

În raionul Ialoveni, primii au fost instruiţi contabilii de la primării, şcoli şi grădiniţe.

"Mult efort se depune în privinţa înregistrării contractelor, efectuarea tranzacţiilor, ordinelor de plată. Fiecare persoană va trebui identificată, clasată în clasa respectivă de salarizare", a menţionat Zinaida Iovu, contabil-şef Primăria satului Bardar.

"Lucrul este suficient de mult, pentru că în parte trebuie să fie calculat pentru fiecare lucrător şi angajaţi sînt mulţi", a spus Irina Cazacu, contabil la Liceul Teoretic Ruseştii Noi.

"M-am documentat cu lgea, am citit-o, am studiat-o. Nu mi s-a părut aşa de dificil. Trebuie să încercăm să implementăm în practică deja", a precizat Natalia Lungu, contabil-şef la Liceul Teoretic "Ion Suruceanu" din Suruceni.

"Sigur că după ce venim cu lecţia învăţată de acasă şi cu un seminar în plus la cunoştinţele cu care ei vin de acasă, atunci este ok", a subliniat Galina Bivol, jurist la Direcţia de Finanţe la Consiliul Raional Ialoveni.

În toată ţara, vor fi instruiţi contabili din 2.700 de instituţii de stat.

"Pentru fiecare 120 de colegi avem repartizate, în mediu, 25 - 30 de instituţii bugetare pe care respectivii colegi le instruiesc şi le acordă calculul salariului pentru luna decembrie, pentru implementarea legii 250", a punctat Ion Chicu, ministrul de Finanţe.

Salariile a aproximativ 200 de mii de bugetari s-au mărit din luna decembrie, la propunerea PDM.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

contabilitate , curs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1859 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Florești și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1859 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.