06 decembrie 2018, 17:05 Realitatea moldovenească views 9189
20 de tone de struguri din Moldova oprite să intre în Rusia
06 decembrie 2018, 17:05 Realitatea moldovenească views 9189

20 de tone de struguri din Moldova oprite să intre în Rusia

Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său pentru 20 de tone de struguri din Moldova.

Informaţia vine din partea Direcţiei Rosselhoznadzor pentru St. Petersburg, regiunile Leningrad și Pskov. Astfel, se menţionează că a fost reținut un lot de struguri cu o greutate totală de 19,7 tone, sosit cu un camion din Republica Moldova, pe teritoriul unui depozit temporar de depozitare din satul Shushary.

În timpul controlului (inspecţiei) fitosanitar al lotului de struguri proaspeți menţionat, efectuat de un angajat al Direcţiei teritoriale Rosselhoznadzor, au fost depistate ramuri vii ale unui reprezentant periculos de buruieni-paraziți (cu haustori și semințe) – Torţelul (Cuscuta sp.p.), acesta fiind un obiect reglementat de normele de carantină în vigoare în Uniunea Economică Eurasiatică.

Expertiza efectuată la ISFB „Laboratorului veterinar interregional Leningrad", aflat sub jurisdicția Rosselhoznadzor, a confirmat prezența tulpinilor de torţel, aflate la stadiul de fructificare.

Pentru a împiedica răspîndirea unei plante dăunătoare, a fost interzisă livrarea strugurilor din Moldova infectați cu torţel.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , struguri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
322 locuitori

Crăciun este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 322 de oameni. Satul Crăciun a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.