04 decembrie 2018, 10:25 Realitatea moldovenească views 8468
Tîrgul „Acasă de Crăciun” va fi organizat și în acest an
04 decembrie 2018, 10:25 Realitatea moldovenească views 8468

Tîrgul „Acasă de Crăciun” va fi organizat și în acest an

Pentru al doilea an consecutiv, Guvernul Republicii Moldova organizează în centrul capitalei, pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Pușkin și Bănulescu-Bodoni, tîrgul „Acasă de Crăciun".

Într-un comunicat de presă al organizatorilor se spune că tîrgul este organizat, deoarece „evenimentele frumoase merită să devină tradiție".

Potrivit comunicatului, din 15 decembrie, strada 31 august redevine pietonală, pentru a găzdui timp de o lună cel mai frumos tîrg de Crăciun din Moldova. La fel se spune că cea de-a doua ediție, a celui mai frumos eveniment al iernii, vine cu o serie de surprize pentru toți vizitatorii. Detaliile vor fi dezvăluite în cadrul unei conferințe de presă susținută de către premierul Pavel Filip, luni, 3 decembrie.

La ediția de anul trecut a tîrgului „Acasă de Crăciun", au fost expuse plăcinte, vin fiert, obiecte de artizanat, meșteșugărit, spații pentru distracția copiilor și diverse accesorii pentru sărbătorile de iarnă. Bradul a fost adus din munții Carpați, România.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Anul Nou , tirg

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.